Aşağı Çalıca Ortaokulu

Vizyon: Türk Eğitim Sisteminin Genel Amaçlarını Kazandırmak, Sorgulayan, Sürekli Değişim İçinde Gelişen, Yaşam Boyu Öğrenen, Gelişen ve Değişen Teknolojiyi Takip Eden ve Kullanan, Yaratıcı ve Yapıcı Olabilen, Öğrenmeyi Öğrenen, Problem Çözme Yeteneği Gelişmiş, Özgüveni Gelişmiş Bağımsız Bireyler Olarak Toplumda Yer Almaya Hazır Nesiller Yetiştirmek.

Misyon: Yarını Bugünden Yaratabilme Becerisini Kazandırmak, İlimizin en iyi Anadolu liseleri ve Meslek Liselerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren, Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu yapmaktır.

Başarılar: HAZIRLANMAKTADIR.

Isınma: Kömürle yakılan kalorifer sistemiyle ısınma sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi: Öğretmenler kendi araçları ile ulaşım sağlamaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://asagicalicao.meb.k12.tr

Adres - 40.814914, 30.633867

Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM

Yerleşim Yeri - Aşağı Çalıca Mahallesi Hendek SAKARYA

Adres - 40.814914, 30.633867

Ulaşım Köyden İl merkezine İl Merkezinden Köye iki saatte bir araç vardır. İlçe Merkezine sadece salı günleri araç vardır. Öğretmenler kişisel araçları ile ulaşım sağlamaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl Merkezine 25 KM İlçe Merkezine 12 Km